Pizza Blog Debrecen

Bár Debrecen főként a kolbászról híres, a pizzák terén sem kell szégyenkeznie. De a számtalan ajánlat közül melyiket válasszuk? Mi most végigesszük a város pizzáit, hogy segítsük a tájékozódást!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Happy HOT Pizza 2.0

A második esély

2013.08.23. 01:32 pizzafreak


Az előző rész tartalmából!
Amikor több mint egy hónapja teszteltem a (frissen megnyílt) Happy HOT Pizzát, sajnos komoly problémákkal szembesültem. Az extrémen magas áraik mellett akár még el is mehetnénk, de a 80 perces kiszállítás után kézhez kapott langyos pizzájukkal nem lopták be magukat a szívembe. A pókösztönöm pizzaösztönöm mégis azt súgta, többre képesek, egyszer még kapnak egy új esélyt...


Happy Laci a kapuk előtt!
...és az egyik nap kaptam egy SMS-t (több mint egy hónappal az esemény után!), egy ismeretlen számról az alábbi szöveggel:

HappyHOT Pizza - Múltkori rendeléseddel nem voltál teljesen megelégedve. Sajnáljuk! Kárpótlásul kaptál egy ajándékutalványt. A részleteket elküldtük emailben.


És valóban, az emailfiókomban ott figyelt egy 1000 forintos kupon, amit nem akciós és akciós pizzákra egyaránt felhasználhattam. Nem kell mellé rendelni egy teljes árú pizzát, nincs minimum vásárláshoz sem kötve, negyvenkét ismerősömnek sem kell továbbküldeni, és Facebookon sem kell megosztani, csak be kell váltani, semmi trükk. Korrekten hangzik, de bevallom, még csak hasonlóról sem hallottam a városban (és máshol sem).

Az ilyesfajta SMS értesítésektől minden esetre kitör a frász. Remélem hogy a rendelés utáni értékelő kérdőív miatt kaptam, és nem Happy Laci nyomozott le. ;)


Szeretnék játszani egy játékot!

Ezúttal az én szabályaim lesznek érvényben. Mivel az első esélyt elpuskázták, most kőkemény leszek velük szemben. Az online felületről megrendeltem egy 30 cm-es Pármai Pizzát (pizzaszósz, pármai sonka, paradicsom, parmesan (helyesebben lehetne parmezán), mozzarella) potom 1190 Ft-ért. Ebből lejön az 1000 Ft kupon, és így már csak 380 Ft-ot kell fizetnem. (Szállítási költség, hoppá!)

Debrecenben most van az év egyik legkihaltabb időszaka, ráadásul a pizzéria szinte szemben van. Ez magas labda, ha lecsapják, vihetik a város leggyorsabb pizzériája címet.

Ja, és még valami: ha van kiszállítási díj, akkor nincs borravaló. A 190 Ft-os pizzára még egyszer ennyi szállítási költség jön. Ha 400 Ft-ot adok, akkor ez 122% borravaló, nem rossz, ahhoz képest hogy csak át kell sétálni az út túloldalára, ugye? Feltételezem róluk, hogy a szállítási költséget odaadják a futárnak, és nem a cég nyeli le...


Játszd újra, Happy!
Nos, a teszt első felét egy kicsit pörgetném, a múltkori teszthez képest nem változott az arculat, a választék, az ár és a rendelés, így sorban 8-8-3-7 pontot kap rá ugyanúgy. Az eddig 30 pont.

Futár
A rendelés leadásától a feldolgozásig öt teljes perc telt el. Augusztus végén, kora este ezt nem tartom indokoltnak. A reakció rendelés feldolgozás után pontosan 30 perccel csengetett a futár, tehát összesen 35 perc. Ez nagyon szép idő, de annak ellenére, hogy szemben van a pizzéria, sajnos mégsem döntötték meg a rekordot. Ezt a labdát kihagyták.

A futár abszolút rendben volt, köszönt, jó étvágyat kívánt (apró gesztus, de nem tudom hangsúlyozni, mennyire jól esik a vevőnek!), még a 20 forint borravalót is megköszönte. Azért úgy tűnt, az én szabályom nem annyira tetszett neki, de nem dühös, inkább csak kicsit csalódott volt. Kicsit meg is sajnáltam, ő igazán nem tehet semmiről. Ezen a ponton elbizonytalanodtam, hogy a Happy odaadja-e a kiszállítási díjat azoknak, akiket ez megillet.

Szórólapot most nem kaptam, de még blokkot sem. A fickó kicsit kapkodott, sietett, a thermo táskája tele volt gőzölgő pizzákkal. Ezért egyáltalán nem neheztelhetek rá.
(8 pont)

Kinézet (a pizzáé, nem a futáré)
Ugyanaz a doboz, nem is pazarolnék rá több szót.

DSC_0230.jpg

A friss, gőzölgő pizza csodálatosan néz ki, az illata is jó. Gyönyörűen kerek, szinte megbabonáz. Ugyanolyan ízléses tésztaperem, mint legutóbb, és most egy kicsit sincs megégetve! A sajt is tökéletesen aranybarnára van sütve. A paradicsomdarabok nem néznek ki olyan jól, nem szeletek, csak darabok, és kicsit kevesebb is, mint a képen. (Ezt leszámítva nagyjából hasonlít a képre: azaz rengeteg aranybarnára sült sajt, alatta nem látszik semmi.) A megjegyzés rovatba reflexből be akartam írni, hogy "szeletelve", de mivel a múltkor szeletelve kaptam, így mégsem írtam be. Hiba volt. Huszadjára is megjegyzem: vennem kell egy pizzaszeletelőt.

DSC_0232.jpg

A szemfülesek már biztos kiszúrták: felhívnám a figyelmet a "pizzavédő asztalka" (amit egyébként 1983-ban Carmela Vitale szabadalmaztatott, az USA-ban és 1985-ben kapta meg rá az oltalmat) alternatív kreatív módon történt felhasználására. Végül is, a doboz nem ért bele...

DSC_0234.jpg

Most nem ázott szét a doboz, a pizza közepe sem volt ektoplazma állagú. De amiért nincs felszeletelve, a paradicsomszeletek nem egészek, az asztal felborult, "csak" 8 pontot kap. (Mondtam, másodjára szigorúbb leszek.)
(8 pont)

Tészta
Nem rossz a tészta, de nem is az igazi, lássuk:

A méretek kedvemre valóak voltak: a perem optimális, nem túl vastag, nem túl vékony, a tészta kívül 1 cm, belül 4 mm vastag (de megint ez az anizotrópia...). Nem volt égett, de jól átsült, nem ázott szét. Az íze kicsit közelebb áll a kenyérhez, mint a tésztához. Az állaga nem győzött meg. Nem volt elég levegős, túl tömör. Az ember csak rágja, rágja, rágja...
(7 pont)

Pizzaszósz
A szósz nagyszerű volt, kicsit talán híg (lehet hogy csak a sonkából kisült zsír miatt tűnt annak), de a minősége és a mennyisége teljesen megfelelő volt. Tele volt zöldfűszer darabokkal, bazsalikommal és oregánóval. A szósz erőssége a Happynek.
(9 pont)

Feltétek
Haladjunk szépen sorjában. A sonka kiváló! Nem tudom, hogy eredeti pármai sonka-e, de elhiszem nekik. Nagyon vékonyra szeletelték, ezért kicsit kiszáradt, helyenként ropogósra (azért úgy sem volt rossz). Rendben van, hogy drága, de praktikusabb lett volna vastagabbra vágni, akár kisebb darabokra is, hogy jobban érvényesüljön a sonka zamata. Kerülhetett volna rá több is, hogy elkerüljék a kínos, húsmentes harapásokat.

A sajt is jó volt, főként a mozzarellát lehetett érezni, aranybarnára sütve, jó vastagon. A parmezán (tehát magyarul z-vel illik írni) csak "az íze kedvéért" volt rajta, de ez így is van rendjén!

A paradicsommal már nem voltam ilyen elégedett. Túl kevés, és kicsit érhetett volna még, egy jó pizzára jó érett paradicsom illik. A paradicsomszezon kellős közepén ez nehezen megbocsájtható bűn.

Összegezve egy mondatban: a sonka és a sajt finom, a sonka és a paradicsom kevés, tehát a paradicsom se nem finom, se nem sok.
(7 pont)

Ízhatás
Egész jó, de a kissé fanyar paradicsom nem harmonizál a többi feltéttel. Ugyan áll össze egésszé, azért még egész jó.

DSC_0236.jpg

"És volt, nincs!" Jóllaktam vele, el is fogyott az utolsó szeletig.
(8 pont)

Don't worry, be HAPPY!
Hiába elég jó (de nem kimagasló!) a minőség, amíg az árak ilyen magasak. Így vagy úgy, a Happy HOT Pizza kijavította a becsületén esett csorbát. Bezsebelt pár újabb pontot, most már a pizza-lelkiismeretem is tiszta.

Az összpontszám: 73 pont.

Sosem ettem még ilyen jó pizzát... 400 forintért.
6.png

3 komment

Címkék: blog teszt kritika pizza pizzéria Debrecen pizzafreak Happy HOT Pizza

A bejegyzés trackback címe:

https://pizzadebrecen.blog.hu/api/trackback/id/tr695471714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LanMaffia 2013.08.23. 10:09:19

"Ezt a labdát kihagyták" - háh! :D

A pizzaszeletelés viszont teljesen jogos, nálam ez pontlevonást érne. Más ha csak az olvadt sajtot kell elvágni :)

Egyébként mi az, amire azt mondod hogy megfelelő árú és minőségű is? Mert nálam ez simán megéri a plusz 300-400 forintot (mivel igen sok tekintetben prémiumnak minősül sok más debreceni pizzázóhoz képest)

pizzafreak · http://pizzadebrecen.blog.hu 2013.08.23. 12:46:36

Ez elég összetett kérdés. A minőséget és az árat igyekszem egymástól függetlenül kezelni.

Egy 30 cm-es pizzánál 1100-1200 Ft megfelelő ár lehet. Ennyiért egy normál pizzát várok el, nem sajtszélű tenger gyümölcseit. Ami ennél olcsóbb, az több pontot kap, ami drágább az kevesebbet. Itt még nem veszem figyelembe, hogy megéri-e a plusz ráfordítás, az majd a végén úgyis kiderül.

A minőség külön szempont, összességében több pontot ér, mint az ár. Az "elméleti pizza" ami tökéletes, csúcsminőségű és szemérmetlenül olcsó is mellé, valószínűleg nem létezik, de törekedni kell rá! :)

Ha a pizza drágább, az ott kapott kevesebb pontot a jó minőséggel bőségesen kompenzálhatja, de az olcsó pizza és elvérezhet az íz tesztjén.

Attól, mert nem kap 100 pontot egy pizzéria, egyáltalán nem jelenti azt, hogy rossz. 70 fölött már egész jó.

takacsveca93 2017.10.30. 10:02:42

www.ujsagomat.hu/lidl
Tejfölös alappal a legkirályabb a pizza, ollóval vágom ,mert őrült vagyok :D


süti beállítások módosítása