Pizza Blog Debrecen

Bár Debrecen főként a kolbászról híres, a pizzák terén sem kell szégyenkeznie. De a számtalan ajánlat közül melyiket válasszuk? Mi most végigesszük a város pizzáit, hogy segítsük a tájékozódást!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mario Pizza

Az ellenállhatatlan ajánlat

2013.07.12. 20:41 pizzafreak

Mario a színre lép
Teljesen véletlenül bukkantam rá a mai pizzateszt alanyára, a  Mario Pizzára. Facebookon kerestem valamit, és az ő oldaluk volt az legelső találat a "pizza" keresőszóra. Bár eddig egyáltalán nem hallottam róluk (ami debreceni pizzériák tekintetében elég ritka), de kitűnnek valamivel, amit azonnal le kell tesztelnem: a "normál" méretű pizzájuk 28 30 32 36 cm-es, és mindegyik csak 999 Ft! Nem csak a Margarita, hanem a Tenger gyümölcsei és a különböző sajtszélű csodák egyaránt!

Túl szép, hogy igaz legyen?
A mai világban az ember már akkor is elégedett lehet, ha 999 forintért egy finom 28 cm-es pizzához jut. A 36 cm-es ajánlat nagyon vonzó, sőt, túl vonzó, ezért megpróbáltam összegereblyézni némi információt.

Az alapítás időpontjáról sajnos nem találtam adatokat, de a Facebook oldalt 2013. januárjában hozták létre. Ha a nyitás is ekkorra datálható, akkor az némi magyarázatot nyújt a kevés adatra. 900 embernek tetszik az oldal, ketten is igen pozitív véleményt írtak a pizzájukról. Az oldal május 20. óta egyet sem posztolt, előtte sem túl sokat.

A honlapjuk meglehetősen kusza (bővebben később), régen frissített, még egy május végén lejárt akciójuk van az "aktualitások" között. Miután elvergődtem a rendelésig, váratlan dologgal szembesültem: az online rendelésről csak akkor küldenek visszaigazolást, ha valami gond van vele.

Földrajzilag a Külső vásár téren találhatóak meg, a buszvég közelében. Egy 16 fős étterem... hm...

Mivel Mario idáig nem sok életjelet mutatott, így a telefonos rendelés mellett döntöttem. Egy Super Giovanni (sajttal töltött pizzaszél, paradicsomos alap, sonka, kolbász, csemege pepperoni, olíva, fokhagyma, sajt) nevű 36 cm-es pizzát szerettem volna magaménak tudni, méghozzá 999 Ft-ért.

Az ismerkedés
Arculat
A Facebook oldalukkal kezdeném, az talán egyszerűbb lesz. Első ránézésre korrekt, elég "pizzásan" néz ki, a névjegy is szépen ki van töltve. Eddig pontosan 15 poszt található: néhány szórólap, néhány (letöltve is!) olvashatatlanul kicsi étlap, a maradék pedig egy "hetente 2 ember pizzát nyer" játék győztese. Ami elég különös, mert összesen öt nyertes volt (véletlenszerű időpontokban szétszórva), és azóta sem írták, hogy véget ért volna. Áh, megvan a nyitás dátuma: 2013.01.16 szerda.

A honlap pocsék. Ha egy pizzéria valami ingyenes sablont használ honlap gyanánt, az igénytelenség. Ha egyszerre hármat, az már trógerség. A menüpontok között kattintgatva ugrálunk a három oldal között, néha zsákutcába jutunk, vagy akár egy alternatív étlapba. A Super Mario figura indokolatlan használatáért pedig biztos lenne a Nintendonak is egy-két keresetlen szava.

Az oldalsávon megjelenő szöveg még az elgépelés ellenére is meggyőző: "Eredeti olasz reept alapján helyben sütött pizza, vékony vagy vastag tésztával, gazdag feltéttel, óriás 36 cm-es méretben. A legolcsóbb óriáspizza Debrecenben!". De ettől még ugyanúgy a bizonytalanság köde lengi be az egész céget. (Még a futár sem a saját szórólapukat hozta ki.)
(2 pont)

Választék
Két méret érhető el: 36 cm átmérőjű kerek, és 52*26 cm-es négyszögletes, mindkét típusból 65 különböző íz, ezen kívül 2 töltött pizza. A 65 ízből egy kívánság pizza (háromféle választható "rátét"), de a mindössze három feltét miatt elég behatároltak a lehetőségeink. A Margarithától a Tenger gyömölcséig minden megtalálható. A Hawaii pizzájukon nincs kukorica. Vannak különféle alapok, sajttal töltött szélű pizzák is.

Az egyéb ételekről ismét nem szólnék, minket csak a pizza érdekel. Azt azért megjegyezzük, hogy ők is árulnak sört.
(7 pont)

Ár
Két szóban értékelve: brutálisan olcsó. Szinte érthetetlen, de az összes pizzájuk egy árban van. Na jó, azért nem egyedi, de elég szokatlan. Akárhogy is számolunk, a hihetetlenül alacsony 0,98 Ft/cm2 fajlagos pizzaárat kapunk! A Happy HOT Pizza sajtszélű pizzája  több, mint két és félszer drágább ennél.

A "maxi" pizzájuk ára is meglepetést okozott, sajnos ezúttal nem jó értelemben. A nagyobb pizza fajlagos ára másfélszer akkora, azaz 1,48 Ft/cm2. Ez egy alattomos marketingfogásra épül: kihasználja, hogy az egyszeri vásárló képzetében a nagyobb kiszerelés mindig kedvezményesebb árat jelent. De szerencsére mi mindig utánaszámolunk, és az ilyesmiért vonjuk is le a pontokat. ;)

Ilyen árak mellett nincs szükség külön kedvezményekre, hát nincsenek is. A kiszállítás 999 Ft-tól, tehát egy pizza árától díjmentes.
(8 pont)

Rendelés
Amennyire ki tudtam bányászni a honlap labirintusából, 10:00-22:30-ig van rendelésfelvétel, ez nagyjából szokásos. A kiszállítás hosszára 45-90 percet számolnak, másfél óra pedig nem kevés.

A rendelés történhet telefonon, vagy online. Az online megrendelést érdekes módon egy sablon-weboldal speciálisan átalakított "Contacts" fülén végezhetjük. Itt a név, telefon és az e-mailcím mellett kérik a címet és a rendelést is. Jó dolog, hogy nem kell regisztrálni hozzá, de rossz, hogy nem is lehet.

Emiatt a mondat miatt mégis a jól bevált telefon mellett döntöttem:
"Online pizzarendelés ladásáról nem kapsz visszajelzést, mi azt azonnal látjuk. Visszajelzni csak abban az esetben fogunk ha valamilyen probléma van a rendelés leadásával." Amikor pizzáról van szó, szeretek biztosra menni.

A telefontban egy kedves, fiatal női hang válaszolt, hamar felvette a rendelést, csak nevet, címet és telefonszámot kért. Nagyon pozitív élmény volt. 54 másodperc alatt túl is voltam a rendelésen. 1-1,5 óra múlva ígérte a pizza érkezését.
(8 pont)

Futár
A futár kereken egy óra alatt ért ide. Alapvetően szimpatikus volt, köszönt, a borravalót is megköszönte. Csak azért nem kapnak 10 pontot, mert nem egy nagymellű szőke (nő) hozta ki 12 perc alatt a pizzát.
(8 pont)


De ki a fene az a Super Giovanni?
Kinézet
A doboz fehér, a képen egy zöld jedi-hentes a fénykardjával éppen felgyújt egy bokrot. A futár egy Ranchero ételbár szórólapot hozott a pizzához, a blokkon pedig "Royal Gyros" szerepel. Az étterem identitásával kapcsolatban végképp elvesztettem a fonalat.

DSC_0176.jpg
Még jó meleg volt, amikor érkezett, de ezzel ki is merítettem a pozitívumok halmazát. A doboz felnyitása után hirtelen azt hittem, hogy Giovanni (vagy Mario?) belehányt a dobozba. Jobban megnézve azért nem olyan borzasztó, csak kicsit rusztikus. Ehetőnek néz ki, de indokolatlanul dominál rajta a piros szín. És hol a sonka, a kolbász? Egyáltalán van ezen bármilyen feltét, azon a tíz szem oliván és az egyetlen darab pepperoni paprikán kívül? Az pizza illata amúgy kellemes, a pepperoni miatt enyhén csípős.

DSC_0182.jpg

A mérete kb. 34 cm, nem egészen 36 cm, de a vastag sajtszél miatt ez el van nézve neki. De miért nincs felszeletelve?! Ilyenkor mindig úgy érzem, hogy be kellene ruházni végre egy pizzaszeletelőre. A szeletelés ne legyen már extra... légyszi.
(4 pont)

Tészta
Finom, az állaga kellemes, kívül roppanós, belül puha. Kicsit talán sótlan, de ez csak a szélein érződik, belül a pizzaszósz ellensúlyozza. Pont megfelelő ideig sütötték, kicsit piros, nem égett, nem nyers.

A szélei NAGYON vastagok, ebben van a sajt. Ezen a ponton be kell vallanom, ez volt életem első sajtszélű pizzája. Egyáltalán nem így képzeltem el. Túl kevés (vagy túl ízetlen) sajt van belesütve a szélébe. Csak a tésztában lévő lyuk árulkodik róla, hogy ott bizony sajt van. Az ízét szinte egyáltalán nem érezni, csak a tészta állagát befolyásolja. A szél közepén kicsit nyúlós tőle a tészta, mintha csak félig sült volna át. Szerencsére csak állagban, ízben nem.

A tészta a szélein túl vastag. Értem én, hogy a sajt miatt, de mivel az nem érezhető ki belőle, csak egy vastag sótlan tésztarészként hat. A többi részen egyébként vékony tésztás, kb 0,5 cm vastag. Nem ázott szét sehol, és nem is száraz. Végre egy jó tészta.
(8 pont)

Pizzaszósz
Elsőre ketchupnak tűnt, de jobban megízlelve mégis inkább valódi (sűrített) paradicsom(szósz)ból készülhetett. Amit talán fűszeres ketchuppal kevertek össze. Az íze nálam nem aratott sikert, túl "paradicsomos", nem elég "pizzás", a fűszerezését nem találták el. Kicsit túl édes, és túl sok is. Valakinek biztos ízlik, de nálam most a szósz a pizza gyenge pontja.
(3 pont)

Feltétek
A második szelet fogyasztása közben elkezdtem nyomozni a hiányzó feltét után, a harmadiknál meg is találtam. Nagyon apró darabokra vannak vágva, így tudtak elbújni a szósztengerben.

De bár ne kerestem volna őket... A sonka gyenge minőségű, a kolbász pedig főzőkolbász. Erre azért nem számítottam. Mint ahogy arra sem, hogy a "csemege pepperoni" csípős lesz. Igaz, már az étlapon sem értettem ezt a kifejezést: a pepperoni név magába foglalja a csípősséget, a csemege pedig azt, hogy nem csípős. (Ez csak egy apró kommunikációs félreértés, nem probléma.) Olajbogyóból is kevés volt rajta, jóformán díszítésnek is nevezhetném, mint a pepperonit. (Amiből közben találtam benne még egyet, azaz összesen kettő darabot.)

De várjunk csak... hol a fokhagyma? Ha külön fel van sorolva, akkor annak is feltétnek kellene lennie. Sajnos egy darabbal sem találkoztam. Bízom benne, hogy csak szétsült, vagy csak elbújtak az apró darabjai, és nem pedig lefelejtették róla.

Sajt szerencsére nem csak a szélében van, hanem a tetején is. Méghozzá igazi mozzarella, szép aranybarnára pirulva, tökéletes! A sok hiányosságot azonban ez sem feledteti el.
(4 pont)

Ízhatás
A tészta finom, a feltétek elmennek éppen, de a szósz minden harapásnál egyre zavaróbb. Ez a Giovanni mégsem annyira szuper.
(4 pont)

DSC_0184.jpg
Mario, a hecregnő egy másik pizzériában van...
Talán egyszer majd kaphat egy újabb esélyt, de csak a mérete miatt.
A maradék alig fért be a hűtőbe.

Az összpontszám: 56 pont.

Ár/érték arányban azért nem olyan rossz.

5.png

1 komment

Címkék: teszt kritika pizza pizzéria Debrecen pizzafreak Mario Pizza

A bejegyzés trackback címe:

https://pizzadebrecen.blog.hu/api/trackback/id/tr605402108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pizzafreak · http://pizzadebrecen.blog.hu 2013.07.12. 20:51:18

A következő tesztet különleges helyszínen fogjuk végezni, a Campus Fesztiválon!


süti beállítások módosítása