Pizza Blog Debrecen

Bár Debrecen főként a kolbászról híres, a pizzák terén sem kell szégyenkeznie. De a számtalan ajánlat közül melyiket válasszuk? Mi most végigesszük a város pizzáit, hogy segítsük a tájékozódást!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A Campus Fesztivál pizzája

A Pizza Staff három csapása

2013.07.23. 00:37 pizzafreak


0. nap

Ígéretünkhöz híven leteszteltük a fesztivál pizzáját, de jaj, bár ne tettük volna! Ezt a szörnyűséget a Pizza Staff fedőnevű bűnszövetkezet helyezte papírtálcánkra. Az alvilági képzetet erősíti, hogy az internetből SEMMIFÉLE információt nem tudtunk kibányászni róluk. Pedig higgyétek el, nem ma kezdtük... Talán nem is nevezhetjük őket igazi "pizzériának", hiszen lényegükben jobban hasonlítanak egy büfés kocsihoz. Végül mégis úgy döntöttünk, a korábban felállított szempontok szerint értékeljük őket. Akkor is ha a rendelés és futár kategóriákat nagyon tágan kell értelmezni. Szeretjük a kihívásokat.

A tesztelésnél különben egy régi ismerősöm, Misi is közreműködött. Saját bevallása szerint nem nagy pizzaevő, ennek ellenére meglepően szakszerű hozzászólásai voltak.

Az első csapás
A sátorállítást a kötelező terepszemle követte. Nem kellett sokáig kutatni: a fő közlekedési csomópontban vertek tanyát a pizzabetyárok, a bejárat, a kemping és a koncertek felől egyaránt jól megközelíthető helyen. Az éles teszt előtt tartottunk egy rövid előkóstolást, amitől finoman szólva sem voltunk elragadtatva. Viszont nagyon laktató volt, hiszen az "Eszünk egy pizzát?" kérdésre Misi még 2 nap múlva is azt válaszolta, hogy nem éhes.

"Ez egy fesztivál, enni 
és aludni nem ér!" -- Laci

 

A második csapás
Arculat
Nem sokat tudunk róluk. Honnan jönnek, hová mennek? Talán egy idegen bolygóról? A pocsék pizzát megmagyarázná. A viccet félretéve, a három különböző "PIZZA" felirat és a már-már embernagyságú pizzafotók nagyon hívogatóak egy fesztiválon. A kirakatból kukucskáló óriáspizzákról nem is beszélve!

Az építmény a többi étkezdéhez képest nagyobb, nem is csoda, hiszen itt helyben készül a pizza. A kíváncsiskodók (főként akik már minden pénzüket elköltötték sörre) szabadon betekinthetnek, és végiggyönyörködhetnek a pizzakészítés teljes folyamatán.

DSC_0172.jpg

Hogy a mai világban egyáltalán nincs internetes elérhetőségük, de még csak Facebook oldaluk sem, az minimum gyanús. Pedig a felirat szerint 2003 óta működnek, ami pizzériáknál nem rossz kor.

Az építmény nem túl esztétikus, a sátor és a bódé összetoldásától igazi szörnyszülött. És mivel SEMMI mást nem tud felmutatni, csak ezt értékelhetjük. De fesztivál van, na...
(3 pont)

Választék
A kiírás szerint ötféle pizzaszelet van az étlapon (sajtos, sajtos-sonkás, sajtos-sonkás-baconös, sajtos-sonkás-kukoricás, sajtos-sonkás-kolbászos), de mi egyszerre maximum 2-3 különböző ízt láttunk. Sőt, három alkalomból kétszer csak egyféle volt.

Lehetett még kérni +50 Ft-ért ketchupot a pizzára ééééés ennyi az összes kínálatuk. Ennél csak akkor kaphattak volna rosszabb pontszámot, ha egyáltalán nem árulnak semmit.
(1 pont)

Ár
Egy pizzaszelet ára kereken 500 Ft. Hogy ebből fajlagos árat számíthassunk, ismernünk kell a pizza élhosszát, és a két él között bezárt szöget. A mérés szerint az élhossz (tehát a sugár) kb 23 cm, azaz a teljes pizza átmérője 46 cm. Nem egy óriás. A pizzaszelet által bezárt szög kb 45°-os, tehát 1/8 pizzát kapunk a pénzünkért. Belegondolva, nyolcfelé vágni elég logikus.

"Kicsivel többért már egy egész
pizzát is vehetnél!" -- Kati

Az tippelt jól, aki szerint ez piszok drága lett: 2,46 Ft/cm2. (Csak a móka kedvéért, ketchuppal 2,65 Ft/cm2.) Ennél csak a Happy Hot Pizza normál méretű töltött szélű pizzái voltak eddig drágábbak. (Egy fesztiválon annyira nem meglepő a brutális ár, de a Happy Hotnak lenne min elgondolkodni.)

A fesztiválon még mindig jóval olcsóbb a legtöbb ételnél (például a 800 forintos hamburgernél), ezt kicsit talán figyelembe vehetjük.
(3 pont)

Rendelés
Nézzük csak... a nyitvatartási idő teljesen ismeretlen, reggel 10-kor még biztosan zárva volt, de éjfél után is nyitva. Lehet hogy én vagyok fanatikus, de reggelire is szívesen betoltam volna egy szeletet.

Hosszú sor sosem állt, a kiszolgálás elég gyors volt. Csak azért tartott két percig, mert az előttem álló fickónak nem volt aprója.
(8 pont)

Futár
Szegény pultos lány nagyon unott volt, ami nem is csoda. (De azért még jó étvágyat kívánt, ez mindig kedves gesztus.) Lehangoló lehet egész nap a pult mögött állni egy zenei fesztiválon. Mert vagy volt 3 ikertestvére, vagy egész nap ő állt bent. Egyáltalán ez legális?

A pizzaszelet papírtálcán érkezett, kést/villát/szalvétát nem adtak. Ez környezetvédelmi szempontból pozitív dolog. Fesztivállapot van, itt senki sem eszik késsel-villával. Kérésre egy szalvétát mégis csak kaptam.

Amíg a sorban várakoztam, nézelődtem, hogy vajon hogyan tartják melegen a pizzát, csak nem vízfürdő van a tálcák alatt? Kézhezvétel után megtudtam a választ: semmivel sem tartják melegen, és nem is melegítik. A pizza épp csak langyos volt már. Ennél talán még az is jobb, amikor mikróban melegítik fel (mondjuk az is nagyon barbár). Sok-sok pontlevonás!
(4 pont)


A harmadik csapás
Most jön csak a fekete leves! De nem csak a leves, a pizza is lesz még fekete.

Nem egyszer, nem kétszer, háromszor ettünk. Az első borzalmas volt, a második "fesztiválon elmegy" kategóriás. De a kettő között zavaróan nagy különbségek voltak (amikre a megfelelő részeknél ki is térünk majd). Hogy igazságosan ítélhessük el meg, muszáj volt egy harmadikat is legyűrni. Szerencsére az minden tekintetben a másik kettő között szerepelt.

Kinézet
Első ránézésre pizzának tűnik ugyan, csak csúnyának. A feltétek nem igazán látszanak, csak a kukorica, de az sincs mindenhol. A sajt a szélén megégett, a tészta az alján háromból kétszer szintén megégett. A tetején állt a sajtból kisült zsír. A perem pedig az ideális 1-2 cm helyett 3,5 cm. (Ide most még nem számítjuk bele, hogy mennyivel kevesebb a feltét így, csak hogy nem néz ki szépen.) Ha megnézitek az óriási fotót a sátor oldalán, milyen feltéteket láttok rajta? Olajbogyó, gomba, paprika, paradicsom? Eleve nincsenek a kínálatban. Misi is megmondta, hogy ellentmondanak a valóságnak. Nem mintha a pizzájuk egyéb tekintetben kicsit is hasonlítana a képre. De még egymásra sem hasonlítanak...

"Ezt te komolyan meg is akarod enni?"
-- Réka

Még két ugyanolyan, egymás után sült pizza is teljesen eltérően nézett ki. Furán nézett ki a kirakatban, ahogy egy szelet pizza még az előző sarzsból való, és mintha más cég sütötte volna. Különböző vastagság, feltétek mennyisége, és elrendezése. Az egyiken a sonka szeletekre volt vágva, a mellette lévőn nagy kockákra. Az egyiken sok sajt volt, a másikon alig. Az egyik nagyon vastag volt, a másik nagyon vékony.

Amikor pedig egy fél szénné égett pizza ki volt pakolva a kirakatba, az feltette az i-re a pontot. Csak azért nem nulla, mert valamelyik tűrhetően nézett ki (mint a fotón). A fél, szenes óriáspizzát nem volt képem kifotózni a kirakatból.
(2 pont)

DSC_0173.jpg

Tészta
Először borzasztó vékony volt a tészta, kevesebb, mint fél cm. Túl lapos és tömör, ki is volt száradva, kicsit meg is volt égetve. Sőt, a pizza síkjával párhuzamosan fel is volt hasadva. Még sosem láttam ilyet. Egyáltalán nem volt finom.

"Ha már kifizettem, akkor megeszem." -- Misi

Egy hajszállal jobb volt a következő. Jóval vastagabb a tészta, talán két-háromszor akkora. Ez nem volt megégetve, és át is sült, de a széle már kiszáradt. Az íze sem a legjobb, inkább emlékeztetett száraz kenyérre, mint pizzára.

A harmadik pizzaszelet vastagsága a kettő között volt, és még égettebb, mint a legelső.

Egyébként a tésztát úgy tűnt, ott helyben gyúrták.

A Pizza Via tésztája sem volt sokkal finomabb, de legalább azt nem égették meg. Az égetést Misi különösen sérelmezte.
(2 pont)

Pizzaszósz
Valamiféle konzerv szószt használtak, ami még lehetne jó is, de nem az. Az első kóstolónál a szószba keverve Misivel szokatlan fűszernövényt véltünk felfedezni: nem oregánó, de még csak nem is bazsalikom, hanem tárkony! De könyörgöm, miért? Mindegy, csak zöld legyen? Emellett elég konzerv-ízű is volt. A második alkalommal az kicsit jobban kispórolták, de a harmadikra rákerült az előzőből kimaradt mennyiség is. Nagyon kellemetlen ízű, savanyú volt. Ritkán mondok ilyet, de még szósz nélkül is jobb lett volna.
(2 pont)

Feltétek
Az első pizzaszelet sonkás volt, a második sonkás-kukoricás, a harmadik újra sonkás. A sonkát helyben szeletelték, vagy csak darabolták nagy kockákra, ahogy jött. Sonkának inkább mégsem nevezném, valami olcsó sonkaszerű felvágott (pszeudosonka). Rossz minőségű, az íze is olyan. Ahol volt rajta sajt bőven, ott szerencsére nem lehetett annyira érezni. Látni pedig szinte sehol sem, olyan kevés volt rajta.

"Találtam egy darab sonkát!" -- Misi

A kukoricát a fél pizzáról lespórolták. Erre nincs mentség, látható, hogy nem látható. De ami rajta volt, cserébe jó száraz. Hmm, most esett le, a sonkás-kukoricás azt jelenti, az egyik felén sonka van, a másikon kukorica?

A sajt volt a legjobb rész. Azt ugye mondanom sem kell, nem bivalytejből készült mozzarella, hanem a jó öreg zsíros trappista (vagy annak még olcsóbb változata). A magyar pizzákon gyakran találkozunk ezzel a megoldással, amitől jó zsíros, és jó egészségtelen lesz, de nem baj, csak ne égették volna meg. A szétégetett sajt pocsék ízt kölcsönzött a még ehető részeknek is. Hozzávéve a túl vastag, üres peremet, ülj le fiam pizzám, egyes!

(Megjegyezném, hogy a hajszálat, amit rajta találtam, úgy vettem, hogy csak később hullott rá.)
(1 pont)

"Alig várom, hogy elfogyjon..." -- Misi

Ízhatás
És ugye, ennyi rossz után nem gondolnátok, hogy mégis egész jó volt az összhatás? Ne is, mert igazán szörnyű. A második még elment egy közepesnek, ami fesztiválon a jónak is megfeleltethető, de a másik kettőt inkább a lidérces álmokra tartogatnám. Nem sok rosszabb pizzát tudnék most felidézni.

"Ez tényleg nagyon rossz." -- Kati

Amikor a harmadikat ettem, egy részeg fickó jól meglökött, és kiverte a kezemből. (Valamiért nem szorítottam túl erősen...) Ha most valakinek megfordulna a fejében a három másodperces szabály érvényesítése (a fesztivállapot ellenére, vagy pont amiatt), akkor közlöm, hogy Misi a következő óvatlan lépésével még telibe is taposta. De annyira nem bántam.
(2 pont)

 

Ajánlhatom helyette...?
Ez a pizza nem finom, ellenben elég rossz. Ha legközelebb egy fesztiválon pizzára vágytok, javaslom az alternatívákat:

  • nappal úgysincs semmi program, menjetek el egy pizzériába
  • rendeljetek pizzát, a főbejárat előtt átveszitek, a kempingben megenni ugyanolyan hangulatos, mint a Békás-Tónál
  • egy srác nejlonzacskóban vitt be fél pizzát az egyik koncertre, ez is járható út, még ha nem is túl elegáns
  • ha egyenesen a nadrágzsebedbe teszed, nem csak hogy bármikor könnyen hozzáférhetsz, hanem még a bejáratnál motozó biztonsági őrnek is okozol pár kellemes pillanatot

Az összpontszám: 28 pont.

Mit néztem el, hogy ilyen sok pontot kapott?

3.png

Szólj hozzá!

Címkék: blog teszt kritika pizza Debrecen pizzafreak Campus Fesztivál Pizza Staff

A bejegyzés trackback címe:

https://pizzadebrecen.blog.hu/api/trackback/id/tr825413207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása